Montering av köket

Om alla delar stämde skulle förmodligen köksmonteringen gå fortare. Till att börja med var diskbänken för lång. Eftersom det är en inbyggd diskbänk i skivan, kunde vi kapa den och på så sätt ändå få den att passa. Så diskbänken hämtades på torsdagen och levererades igen klockan arton på fredagkvällen. Men listen som de satt fast  på kortsidan visade sig vara fel list. Nåväl det kan vi leva med vi då den sidan är in mot spisen. Huvudsaken att vi får en passande diskbänk.

Så fortsatte monteringen av köket och vad händer då, jo bänkskivan passar inte. Eftersom det är lördag kan vi ju inget göra åt saken. Men överskåpen kan ju ändå monteras, trodde vi. Då har vi ett litet problem till, 70 centimeters skåpet får inte plats och måste ersättas med ett 60 centimeters. Hur är det möjligt att det blir så mycket fel när vi har haft hjälp med att mäta upp köket? Frågan är nu om vi hinner få fram ett 60 centimeters skåp innan lördag. Ibland känns det något motigt...

Har ändå påbörjat tapetseringen och det har gått bra hittills, men vi vågar inte säga för mycket!

Nytt golv

Trägolvet har slipats och därefter målats (mussla 4). Så här snyggt blev det!

 

Nytt innertak

Det gamla kökets tak bestod ju av plattor och det lilla rummet hade ett fint papptak. Tyvärr är det ju en bortglömd teknik och vad vi vet är det svårt att få tag på någon som kan lägga papptak (om ni känner någon så skriv). Efter mycket funderande kom vi fram till att nya taket gör vi av panel som vi målar vit.

Eftersom vi ska ha ledspottar i taket måste vi sänka ner taket med ca 5 cm och all kabel måste dras. Det här är svårt eftersom man måste veta exakt var spottarna ska sitta och det är ju lite svårt att föreställa sig. Vi tror att vi har lyckats ändå. Panelen måste också grundas och därefter målas den två gånger på plats.


Köket

Så här såg det gamla köket ut. Tillsammans med det lilla rummet, får vi ett nytt kök på ca 25m2.

 

Lagning av fuktskadan

Ju mer man gräver desto mer upptäcker man! Fuktskadan såg ut såhär ut när innertaket plockades bort.

 

Men allt går ju att fixa, det tar bara lite längre tid...Ny trappa

Hur kan man täcka över en vacker furutrappa med en plastmatta, eller heltäckningsmatta för den delen? Till att börja med tog vi bort plastmattan. Den satt förstås fast med lim, vilket var "enklast" att få bort med hjälp av varmluftspistol och färgskrapa.

Sedan var det dags att välja rätt nyans på sättstegen, men det visade sig inte vara så lätt. Vi råkade ut för FFF*! Efter fyra burkar olika kulörer hittade vi tillslut rätt nyans: 3502-B. Det var ett roligt arbete, men som med allt så är det förstås roligast i början. Mot slutet var jag trött på trappan. Arbetet tog ca 50 timmar.
* Färg Förändrings Fenomenet