Rivning av kök

Det gamla köket har vi rivit ut och väggen mellan köket och det lilla rummet har vi också tagit ner. Nu kommer vi få ett stort och härligt kök! Men det är ju inte ovanligt att man stöter på hinder på vägen så att säga. Vid rivning av innertaket upptäcktes en vattenskada... Usch vad gör man? Fukten kommer från balkongen och detta försenar förstås hela kökprojektet. Balkongen först och därefter köket...

 

Nytt golv i hallen

Vi hade tänkt att vi skulle lägga klinkers i hallen där vi skapat valvet. Kanske även golvvärme. Efter övervägande hit och dit tyckte vi att det blev ganska dyrt. Så vad göra? Tro det ej, men golvet kostade inte mer än tid och eget arbete. Hur löste vi det? Jo, i våra snedgarderober hade de nämligen byggt hyllor av golvplank exakt sådant som redan övriga hallen bestod av. "Bara att plocka ner och lägga på plats." Se hur fint resultatet blev!

 

Att riva en tegelvägg...

...dammar en hel del!

Till att börja med rev vi väggarna till toaletterna vilka bestod av stående plank. Därefter rev vi ut de gamla toaletterna och golven. Under den sunkiga plastmattan dolde sig ett klinkersgolv från 50-talet som var riktigt ofräscht. Bort med allt. Därefter var det bara för muraren att komma och riva tegelväggen. Ett dammigt arbete som inte blev bättre av att den fina inplastningen revs sönder av andra hantverkare som skulle lufta element...

Vi hade tänkt att vi skulle kunna återanvända det gamla teglet för att mura valvet, men tyvärr tyckte muraren det var bättre med nytt. Resultatet blev vi ändå väldigt nöjda med!

 

Rivning av toaletter

Här är en av de toaletter vi måste riva för att göra valvet i väggen. Det är ingen större förlust!
 


Huset

Det här är Borgen

Den består av två identiska lägenheter á 85 kvm, dessa ska vi förstås bygga ihop så det blir ett enfamiljshus. Huset är byggt 1950 och vi hoppas vi kan bevara, och återskapa 50-talet så mycket som möjligt. Trädgården är på ca 1000 kvm. Vi har sju fruktträd och massor av rabatter. Vi kommer förmodligen att lägga igen flera av dessa då vi inte har tid att rensa land.

Huset1