Lägga igen ett land

I går var vi ute hela dagen och arbetade i trädgården. Vi lade bla igen ett land. Vi ersatte landet med stenplattor av kalksten som vi hittade förra sommaren under gräsmattan (!). Tanken är ju att vi ska ha gräsmatta där istället, så nu får vi användning av de fina stenarna. Tyvärr ser man inte riktigt hur mycket jobb det var med att gräva upp landet och lägga dit stenen. Men en hel del arbete var det. Och eftersom jag (L-A) inte kan gräva så kunde jag mest säga vad som skulle göras :)


Gammalt  Nytt

Vackert träd

vackert träd

Tyvärr blommar detta vackra träd över så fort, så man måste verkligen passa på att njuta när det blommar.  Någon som vet vad det är för träd?

Lite nytt

Idag har vi varit på Ikea. Vi hittade lite bra att ha prylar och köpte bla en matta. Sfinxen gillar den alldeles för mycket, hon rullar och bökar på mattan så den blir alldelses gul av katthår. Undrar vad hon hade gjort om vi köpt det läckra getskinnet. Tyckte det var lite dyrt, men vi får se, kanske längre fram...

I går var det öppet hus på tippen. Vi passade på att slänga skräp och fick samtidigt lite sopsorteringsgrejer, korv och kaffe. En och annan kollega såg man förstås. Det finns olika sorters nöjen :)

Förra helgen köpte vi ett par nya
högtalare till vardagsrummet. Känns skönt att få bort de svarta klumparna. Bilder kommer, har just nu svårt att uppdatera, verkar vara något fel på blogg.se


image124
Bild Hi-Fi Klubben

Gäst

image123


En katt gästade oss igår. Den hade lagt sig att vila under våra enar och även om vi sprang där för att titta på den brydde den sig inte alls. Inte ens vår egen Sfinx brydde den sig om. Den ser ut att trivas och det är ju huvudsaken.

Hårt arbete...

image119


är det att jobba i ek. Men så här fin blev soffan! Å så skönt när man kan sträcka ut sig i och njuta och den rymmer många också, så det finns gott om plats. Kom och testa får ni se :)

 
   

Glad påsk allesammans!

image117

Träigt värre

image116


19*4=76

Vad är nu detta? En matteövning? Nejdå, det är bara antalet sidor som måste slipas på ribborna till trädgårdssoffan. Och dessförinnan har de förstås sågats ut, och körts i hyveln. Efter slipning ska kanterna rundas av så de blir sköna att sitta på. Det är mycket jobb för en soffa, men tänk vad skönt man kan sitta sedan och njuta av gunget ihop med en latte.

Svar från GB

Det kom ett svar från GB. Det var faktiskt ett långt mejl och jag tänker inte publicera hela svaret, men här kommer ett utdrag:

" Bland årets nyheter finns glassen Girlie, som är tänkt till alla som tycker om en
fruktig glass och är ett alternativ till den som inte är så förtjust i choklad.

Glassen Girlie ser vi som ett skojigt  retroinslag som förmedlas av den rosa färgen,
namnet, stjärnformen, helt enkelt 70-talsdisco.


Glass väcker känslor och glass engagerar det vet vi av erfarenhet - självklart vill vi
inte skapa upprörda känslor, utan som sagt glass ska vara glädje. GB Glace har inte
någon intention att utesluta någon enskild grupp med vårt sortiment av glass -  tvärtom
så hoppas vi att de glassar vi säljer faller så många som möjligt i smaken ung som
gammal, kille eller tjej.

Vi vill sälja glass till alla, ge ett brett sortiment så att våra konsumenter kan välja efter
smak och tillfälle."

I borgens tidigare
inlägg liksom i mejlet till GBs konsumentkontakt ställde jag frågan vad smink har med glass att göra. Detta har jag fortfarande inte fått svar på. 

När vi ändå är inne på det här med produkter och reklam så tycker jag ni ska ta en titt på det här. Tack konsumbloggen för du uppmärksammat detta!

Softa på soffa

image113

Det här är vårt nya tillskott till trädgårdsmöbler. Visserligen behöver den åtgärdas, men den har ett härligt gung och man sitter mycket skönt i den. Med lite färg och med 19 nya ribbor i ek så kommer den bli urfin!

1 april är inget aprilskämt


image112Vilken underbar dag det har varit idag! Vi har varit ute precis hela dagen. Vi rensade land, byggde koja, grävde, flyttade buskar, anlade nya kantstenar och däremellan intog vi både lunch och middag utomhus. Solljuset kan verkligen ge energi, även om det också känns att man har arbetat...


Hoppas på en lika fin dag i morgon, så man kan fortsätta njuta och vara ute i trädgården.