Grillning

Första grillningen för i år. Jag undrar om det inte är rekord, det har varit en underbar dag med cirka femton plusgrader och strålande sol. Det känns verkligen att våren är här!

I kväll är det hockey och nu får vi verkligen hålla alla tummar för HV 71!


image111Grilla marsmallows är mums.

Ljus inne och ute

Sommartid och kvällarna blir ljusare. Men det är ändå härligt att tända ett ljus inne...


image110


Att trolla bort en dörr

Fniss, jag sitter här och har roligt. I onsdags påbörjade C-G draperiprojektet. Eftersom vi har två ytterdörrar vill vi trolla bort den ena med så lite arbete som möjligt  (bygglov mm). Det blev ganska mycket arbete ändå...

Tyget behövde fållas upp och nertill och långsidorna! C-G plockar fram Vikingen och sätter igång. Och det är verkligen jobbigt, när det bara blir trassel av alltihop! Jag föreslår lite försynt att ta Hugin istället och efter ett antal kraftuttryck hämtas Hugin och allt kan fortsätta. Viking har med andra ord gjort sitt.

Det blev så här fint.Vad var det som var så roligt då? Jo, nålen i symaskinen måste vändas åt rätt håll annars går det inget bra att sy. Viking fungerar med andra ord perfekt. Det är som vi brukar säga - handhavandefel :)

Så här såg det ut tidigareDetta får mig att tänka på tekannan Å-K & P fick i julklapp. Men det är ju en helt annan historia... 

Hur tänker GB?

Årets glassar är här. Det brukar vara spännande att se årets smaskigheter. I år är jag besviken. Det handlar naturligtvis om glassen Girlie. För er som missat debattten, är Girlie en rosafärgad stjärnformad glass. Hade det stannat vid det, hade det varit någorlunda okej. MEN själva pinnen på glassen har fyllts med smink. Jag riktar mig direkt till GB. Hur tänker ni? Vad vill ni förmedla med den här glassen? Vad har smink med glass att göra?

Jag mejlar till konsumentkontakt@gb.se för att få svar på mina frågor och väntar med spänning på svaret!

Hurra

Borgen finns med hos Katter och Pasta!

Digitalisering

Just nu konverterar vi alla våra cdskivor till mp3:or, det är ett digert arbete. Tanken är att all musik ska ligga på datorn och spelas upp med hjälp av "röret" dvs Rokus Soundbridge. Bort med alla störande cdskivor och låt musiken ljuda!


image105

Före

image106


Efter

Minne

image104

Sitter här och tänker på vad härligt det var på sportlovet. Man kan drömma sig tillbaka till solen, värmen och baden en dag som den här då regnet och vinden ligger i. Bilderna blir förstås också en påminnelse att vi trots allt kommer få en sommar här hemma också även om den ibland kan kännas nog så avlägsen!

Vårtecken

En liten runda i trädgården resulterade i lite vårbilder.


   

Golven

Här kommer bilder på det färdiga resultatet samt hur det såg ut tidigare. Alla golvlister var bruna så de har vi målat vita och tapeten heter Youly och kommer från Midbec. Men det allra största jobbet var förstås att slipa golven. Det var jobbigt! Men vi blev klara i helgen och vi blev så nöjda med resultatet.

   

Bruna lister blir vita. Gulorange tapet ska bort och ersättas med sober randig silver tapet.

    

Det tar tid att komma igenom alla lager vid slipningen, använd smör istället för dyr olja!


  


Ljust och luftigt.

Golvslipning

I fredags kväll (9/3) hyrde vi golvslipningsutrustning för att sätta igång med golvslipningen av hall och vardagsrum. Efter att ha arbetat i ca sju timmar, har maskinen fått nog. Vad gör man? Lördagkväll, affären stängd. Efter övervägande så bestämmer vi oss för att hyra en maskin i Linköping på söndagen. Så på söndagsmorgonen börjar vi ringa runt till ett antal firmor som har söndagsöppet. Men inte en endaste av dom hade golvslipningsmasking för uthyrning!

Närmaste större stad som kan tänkas ha utrustning? Jönköping, kollar på webben, jo mycket riktigt Silvan Bygg har maskiner för uthyrning. In i bilen och kör de ca 10 milen till Jönköping, hyr maskin, kör hemåt (intagandes ett mål snabbmat i bilen under färd). Väl hemma igen sätter vi igång att slipa. Har vi bestämt att det ska bli klart den här helgen så ska det.

Gammalt och nytt

Nu är hela hallen tapetserad. Och det blir så bra. Så här såg tapeten ut tidigare och så här ser den ut nu. Helt klart mer 50-tal.

      

Inga blommor :)

Våren

Idag har våren kommit till borgen. I söndags såg vi snödroppar i landet, men idag, idag satt det en nyckelpiga på ytterdörren! Jag tog ett foto med mobilen, men tyvärr blev kvalitén för dålig för att publiceras :(

Men ändå, det är ju härligt med vår igen! Bild kommer imorgon.

Att trappa ner

Nu är det ju så att vi har två trappor ner till källaren. Kan tyckas vara ganska onödigt. Så snart vi är klara med vardagsrumsprojektet, kommer vi förmodligen börja med att riva en av trapporna. Där kommer det istället bli utrymme i verkstadsdelen, samt ett bra utrymme att få undan sådant som vanligen ligger i hallen. Här är en liten skiss på det tänkta resultatet.

image82


C-G skissar en söndagsmorgon :)

Nytt på gång

Här har det inte hänt så mycket, men i borgen har det faktiskt hänt desto mer. Just nu pågår det en del arbete i vardagsrummet. Listerna som tidigare var 70-talsaktigt bruna har blivit vita. Tapetsering och slipning av golvet ska göras. Just nu pågår också tapetsering i hallen.

Här kommer en skiss på nyaa projektet tvättstugan. Som ni ser på bilden så kommer den även innefatta en spa del. Flitigt använt tror jag!

 image81


C-Gs skiss på vårt spa