Minnen från förr

Slott
 Bild: peeron.com

En gång för längesen, då varken bloggar eller internet fanns satt jag på mitt rum med mitt LEGO. Jag minns inte om jag fick riddarborgen i födelsedagspresent eller julklapp, men den var en underbar present! Jag älskade att bygga borgen, riva, för att bygga upp den igen och helst utan att följa den lilla beskrivningen i färg som medföljde.

Andra favoriter var polishelikoptern, grävskopan, det lilla huset med tillhörande trädgård och posten. Posten med sina små brev som man kunde posta i gula brevlådor; som i sin tur gick att tömma genom att öppna den lilla luckan. Med risk för att låta mossig, så var det härliga tider. 

På den fantastiska sajten peeron.com hittar du mängder av byggsatser sorterade efter årtal. Jag lovar du kommer känna igen dig bland de fantastiska bilderna!

Idag är allt mitt lego samlat i en stor låda hemma hos far och där fyller det sitt syfte för alla barnbarn som hälsar på. Och ibland när jag hälsar på, gräver jag i lådan, plockar bland bitarna och minns hur roligt det var att bygga!

Organiska former

image145


C-G köpte den här stenskulpturen i Stockholm. Den är huggen ur ett stycke sten och därefter slipad. Den är väldigt vacker. Jag köpte ett stycke siden/bomullstyg vävt i Uzbekistan.

Moud

image143

Den här mattan kom vi hem med från Stockholm.

Inköpsresa

I morgon bär det iväg till Hufudstaden. Härligt tre hela dagar extra ledighet. Ska bli så kul att besöka de gamla godingarna igen. Hoppas skepparn tar på sig ordentlig skor :) Om jag i värsta fall missar något så åker jag till Stockholm i juni igen.

Afroart
Designtorget
Grandpa
Granit
Lush

Vi ses!

Sjuk katt är rädd katt


Sjuk katt ?r r?dd katt

Stackars huskatten är sjuk och efter att ha gett henne medicin blir hon rädd. Då sitter hon och trycker i trappan, fast hon så gärna vill komma fram och kela. Det sorgliga är att vi måste ge henne medicin så länge hon lever, och hon tycks inte vänja sig heller. Jag önskar det fanns något att göra.

Nu har familjen blivit med båt

Efter lång och enträgen båtköpsfixering av skepparn så kom vi så till skott och slog till på en gammal motorseglare. Jag får erkänna att det känns riktigt genomskönt att äntligen ha hittat Båten med stort B. Det är skönt att letande är slut. Det är skönt att inköpsvåndan är över och handpenningen överlämnad. Det är skönt att veta att blir det nu en fin period i sommar så kan jag få visa familjen hur underbart livet till sjöss kan vara. Det är också lite tomt eftersom jag kollat varenda båtannons som publicerats på internet det senaste ett och halvt året så nu vet jag inte vart jag ska surfa till. Båtannonser får man väl akta sig för då det väl lär dyka upp en ännu bättre båt nu ...

Båten i sig är fin till ytan men kanske lite gammal invärtes. Allt funkar dock så det är bara att hålla tummarna för att det förblir så. Bilden nedan är från annonsen:

                                                      

Vardagsrum, sal eller finrum?vardagsrum

Tapet Youlu från Midbec.

Min mormor kallade alltid vardagsrummet för "salen". (Jag tror det är ett norrländskt uttryck, det vet säkert ni bloggare i norr.) Som barn tyckte jag det lät så speciellt; "salen" det var något mystisk över detta -  ett rum som användes vid speciella tillfällen. Och så var det även hemma hos föräldrarna, fast vi kallade det för "finrummet". I "finrummet" var vi aldrig, förutom när det var kalas, jul, eller vid andra speciella tillfällen. 

Nu säger vi vardagsrummet, jag tycker i och för sig det inte är något jättebra namn. Det säger ju ingenting. Vi hade funderingar på att kalla det för biblioteket, för det var ju här vi skulle sitta och läsa, lyssna på musik, eller själva spela. Ett rum för sinnena med andra ord. De flesta böcker har dock fått stanna kvar i gästrummet, det blir mer vilsamt för ögonen så. Vad kallar ni era "vardagsrum" för?

vardagsrum vardagsrum vardagsrum vardagsrum

Vi är så nöjda, och det känns så skönt att ytterligare ett rum är klart, där det 70-tals bruna är borta!

En lördag

  Idag har jag inte gjutit något, men vi har gjort en hel del annat som:


 • klippt gräs
 • rensat ogräs
 • testat en ny efterrätt
 • lite elarbete
 • spelat kubb
 • lagat en god middag 
 • grävt upp en kompost

 • Jag har dessutom bloggat och fått en massa inspiration. 

  I kväll håller vi förståss  tummarna för The Ark, det kommer bli en låååång kväll :)

Att göra när man har lust

 • Taklister i arbetsrummet
 • Måla källardörren
 • Måla om Billy + köpa skåpsdörrar
 • Måla trappräcket
 • Göra om 70-talsdörrarna på övervåningen till 50-tal
 • Flytta buskar
 • Flytta syrenerna
 • Beskära träd
 • Flytta lökar och perenner till landen på framsidan

Men jag hade tänk gjuta i betong i helgen om jag bara hinner köpa i morgon. Blev så inspirerad av Camilla så jag har börjat göra lite gjutformar. Hoppas bara vädret håller i sig så man kan hålla till ute. 


I går hann jag med att göra lite inköp. Det blev nya gardiner och kuddfodral till vardagsrummet. I nästa vecka blir det ju Sthlm och mattinköp. Efter det hoppas jag kunna lägga ut lite nya bilder på vardagsrummet :)


Körsbärsträd

image135

Solen är så skön

Sitter här och gör mest ingenting. Idag fick jag en idé och tänkte överaska lite. Det var inget märkvärdigt, men vi har fortfarande inte satt upp lister överallt tex i köket. Så jag tog lite överbliven ek och sågade och filade. Så kom C-G och då gick det typ dubbelt så fort om man använder alla finurliga maskiner man har. I vilket fall som helst ligger de små eklisterna nu och solar sig för att torka innan de sätt på plats. 

Det är riktig värme ute nu, det känns som sommar, vilket gör att det man blir lite vilsen. Än är det ju ett tag till semester. Men det klart sommaren som är så kort blir ju längre om vi får ha så här vackert väder redan nu :)

Pionstöd

KnutIgår gjorde jag (L-A) pionstöd. Det var så kul, så jag gjorde två. Det hela började med att vi tänkte ta bort pilarna vi har i trädgården. Jag klippte ner skotten, och fick idén att göra ett blomstöd. Det blev sådär bra. Men så efter lite fixande fick jag till det. Man kan använda ståltråd om man vill, det gjorde jag först, men tyckte att det var häftigare om man kunde få till det utan. Det är inte helt lätt att få en snygg knut, men jag blev nöjd. Nu ska vi se hur det blir när pionen kommer :).

 


Sur

Vad är det med blogg.se Nu kan jag inte ladda upp bilder... Igår strulade datorn och internet också. Grrrrrrrrr