Mer arbete i vinkällaren

Soffor ryktades det om i ett tidigare inlägg. Här är de på gång och dessutom lite komplettering till bardisken. Allt är som synes gjort i överdimensionerad ek.

   

Samt förlängningen av bardisken


Sytt

   

Här ser ni lite av det jag har sytt. Först sydde jag hängselbyxorna, därefter munktröjan. Fick skarva lite tyg då det inte räckte till bakstycket. Huvan är fodrad med en gammal 70-tals gardin som C-G hade i sina gömmor, syns dock inte så bra på bilden.  Skjortan blev nog den mest välgjorda och gjord av ett loppistyg, troligen en gammal gardin. Kändes skönt med lite gult som värmer i höstmörkret.

Anledningen till hål i plånboken

  
 
Dessa har jag fyndat på Tradera. Det är det som gräver hål i min plånbok. Jag har nämligen börjat sy. Det är såå kul. Dessa tyg ska få ligga til sig ett tag innan jag vet vad det ska bli av dom. Så småningom kommer jag lägga ut bilder på det jag har sytt. Nu får ni nöja er med bilderna på tygen ^_^

Vill också passa på att tipsa om Rättvisa barn som bla gett mig inspirationen!

Tidplan

Så här såg den ut i början av 2006.
Nu ser den ut såhär.


Lapparna längst upp till höger är det vi har åtgärdat. Tycker vi har gjort ganska mycket på vår lista. Det har ju tillkommit en del under tiden, och förmodligen kommer vi att avstå från att göra bla bastu som står kvar på listan.
Sen är det ju iof en del småsaker kvar som lister och målning i vissa rum. Men det är sånt man får ta när man har tid och ork över.


Fogat och klart eller hur kan man fördriva en fredagkväll

Att C-G är lite av arbetsnarkoman är väl dokumenterat och därför kanske föga förvånande att L-A får golvfogning i tvättstugan som nöje en fredagkväll. Fördelen är att tvättstugan ligger vägg i vägg med den numer välfyllda vinkällaren.

Förmodligen är det så att man ska ha handskar när man fogar eller andra redskap. Fingertopparna blir helt avskalade på all hud och svampen man torkar med röd av blod. Ajaj
Nåja resultatet blir desto finare

   

(måste måla väggen - det skämmer bilderna)

Idag ska vi ge oss på jakt efter bänkskivor, kanske en ho eller något annat kul. Ett billigt badkar får två vore pricken över i.


En över

Dag 2
Blanda bruk, skära plattor, blanda bruk, skära ändå mer plattor. Jaha åtta plattor kvar måste blanda mer bruk, skära plattor. Vem kom på idén att lägga diagonalt? Så allt färdigt och en platta över.

 

Så här långt har jobbet tagit sex timmar, en erfaren hantverkare hade säkert gjort det på halva tiden för dubbla antalet timpengar.

Kostnader:
Klinker, fix och fog 2 500 kr
Rostfria lock över golvbrunnarna 800 kr

Hemligheter

Har ett nytt projekt på G. Kan inte säga att det är såå hemligt, men ganska. Projektet innebär att jag har blivit beroende. Ja det är sant, och då pratar jag om en last som kan göra stora hål i plånboken. Men som väl är har jag ju ingen sedan tidigare (last alltså). De senaste dagarna har de ramlat in små paket till mig i brevlådan nästan varje dag. Det är roligt att få paket. Även om man vet vad det är - för jag har ju själv köpt det.  Ska snart bjuda er på några bilder, men det dröjer lite till.

Hihi det är roligt med överraskningar! Vi ses.
/L-A

Ensam hemma :-)

L-A skulle träna. Vad ska man hitta på då .... hmmm ....
Jag vet! Riv tvättstugan!!

Före:
   

Efter rivning och tvätt:

   

Tur att man köpte lite klinker på vägen hem:Det var allt för ikväll

Snart invigning men några bilder till kan vi väl bjuda på

Dörren blev lite vek som den såg ut i förra inlägget så några "C" har tillkommit i hörnen (tack bossespisdoktorn.se för att du alltid ställer upp med (ett) järn om man behöver det). Dörren har dessutom fått lite färg och trots att den inte är speciellt stor tog målningen av alla vinklar och vrår dryga halvannan timme.Som sagt man måste ju låsa in dyrgriparna


Sedan räckte inte batteriet i kameran till fler bilder så jag får berätta lite om den gamla skeppsklockan från den Trosabyggda skutan Anita som blivit "dricksgonggong". En gammalt auktionsfynd som skulle blivit trasa visade sig vara en kul handduk med engelska (obegripliga) drinkrecept. Som ni ser på bilden ovan har det tillkommit lite möbler men planen (något lös och ung än så länge) är att det ska bli väggfasta bänkar i samma rustika ek som bardisken. En hängare för vin- och ölglas har tillverkats och är i skrivande stund på tork. Appropå färg så är golvet målat i olika omgångar och desvärre nyanser - efter den stora renoveringen fanns det diverse slattar kvar men ingen räckte till hela rummet. Allt är dock målat minst en gång. Beslut har tagits att köpa in lite mer färg i samma nyans som köksgolvet och den kan sedan användas i hela källaren.

I morgon har "husse" födelsedagskalas en dag för tidigt och då blir det invigning - synd bara att alla kalasbesökare antingen är barn eller bilförare ..... synd om de alltså :-) hehehehe