Till datorn

image246
Vad är nu detta kanske någon undrar.

Jo, det är ett datorbord. Snyggt eller hur?
image247
Jag ska dock inte ta åt mig äran. C-G och J har snickrat ihop det, och mitt bidrag var biten fleecetyg som jag fick med i någon auktionslåda. Själv tycker jag det blev himla bra och inte många kronor kostade det heller. Visserligen kan man idag köpa liknande billigt på tex IKEA. Men detta är helt klart personligare :)

Lite att rapportera

Idag har vi varit runt en sväng och gjort diverse inköp. Kan nu bocka av en del på listan.

virka pingvin
virka hemlig present
sy en omlott-tröja
köpa färg (och välja kulör) till tv-rummet
möblera om i gästrummet (som numera i stort sett är syrum)
köpa masonit till dörrar, göra dörrar och måla dörrar
skissa på till/ombyggnad

Jag köpte bla garn och så köpte vi färg till tv-rummet. Målade en vägg, men vi vet inte om färgen känns rätt. Tror att vi får fundera lite. Den blev lite väl aprikos.

I kväll blir melodifestivalen och taccolasagne. Men innan dess måste jag ju hinna sy lite också :)


Solen

image244

Även om bilderna inte är de bästa är tyget ett riktigt härligt solgult tyg. 
Planer

I helgen blev det lite solsken ändå - bild kommer senare. Jag har mycket som jag vill göra. Ikväll blir det dubbelt träningspass, efter det tror jag knappast det blir något sytt, men vem vet. Man kanske i alla fall hinner klippa till ett par bitar :)


virka pingvin
virka hemlig present
sy en omlott-tröja
köpa färg (och välja kulör) till tv-rummet
möblera om i gästrummet (som numera i stort sett är syrum)
köpa masonit till dörrar, göra dörrar och måla dörrar
skissa på till/ombyggnad

listan är inte rangordnad - så man vet aldrig vad som blir gjort först. Dessutom kan det ju dyka upp något annat trevlig som man vill hitta på.


Liten

Byxor

Finns det så här små människor? Det ska vara storlek 56. De var jättekul att sy!
De har legat klara ett tag förutom kantningen, men nu är de äntligen klara. Börjar få till det mer och mer att sy i trikå, fast det är inte lätt. Men som den vise säger övning ger färdighet :)

Uppdaterat

Idag har vi varit hos en kollega och hämtat stringhyllan som vi blev lovade. Det blir nog att vi målar hyllplanen - de var lite slitna, dessutom var de två olika träslag. Det är en äkta Strinning och etiketterna sitter kvar. Kul!

Jag har blivit sugen på att måla i tv-rummet, får se om vi hinner köpa någon färg i veckan. Nu när allt annat börjar bli klart  i rummet vore det kul om vi även fick bort den gamla strukturtapeten. Rollar man går det ganska snabbt - och det är ju bara tre väggar.

Igår var vi hos syrran och kollade på melodifestivalen. Vi åt gott och hade det trevligt. Jag hade också med mig
skjortblusen till L,men tyvärr passade den inte. Sprundet var för litet, så det blir till att sprätta. Värre är det med tunikan jag påbörjade igår till S - inser att den också kommer vara förliten, men där blir det jobbigare att sprätta då jag sytt med både overlock och tvillingnål :( Trist. Men jag har sytt klart en liten klänning bild kommer snart.

Allt för  nu
L-A


Blandat

Byxa

Skjrtblus


Visar här två plagg jag som jag sydde för ett tag sen. Byxorna saknar fortfarande tryckknappar, men det kommer så småningom. På dessa sydde jag resår i nederkant för första gången. Jag gjorde en kanal, så man kan ta bort resåren om man vill, tänkte att det kan vara praktiskt.

På blusen sydde jag en stickning med grön tråd i nederkant, men jag tyckte inte det blev så fint, så jag skippade det på kragens kantning.

Tyget har blivit ett favorittyg, ett lakan, fyndat på tradera.