Ledig

Idag har jag tagit ledigt från jobbet :)  - sköönt. Kände att jag behövde en dag ledigt. Det är fortfarande några veckor kvar till semester.

Har rensat lite i rabatten, det är tråkigt att se att allt nästan blommat över. Är det inte ovanligt tidigt? Kanske man skulle ta tidig semester ändå bara för att få njuta lite av växtligheten. Fast då blir ju hösten så lång...

Ni får hålla till godo med en bild på kotten. Man kan tro att det är höst, men det bruna i bilden är gammalt häckklipp. Kotten älskar att prassla runt i det.


Lilla Os 1 årsdag

Hätta

Förra helgen firade vi lilla O som fyllde 1 år. Jag hade sytt en hätta.

Senaste projektet är ingen "borg"

Inlägg av skepparn:
Familjen köpte förra året en 9 meter motorseglare - Uttern 890 för den invigde. När vi precis vårrustat färdigt tog vi och tittade in i saluhallen bredvid. Därlåg hon Lizzi 2 (ex Lizena) - Storebro Royal Cruiser 34 från 1972. Inte i något glamoröst skick precis men värre surhinkar har gått en ny vår tillmötes i skepparns händer. Så här såg hon ut iaf:Klart finare på bild än i verkligheten. Lacken var bleknad och flagade, plasten matt och sliten, bottenfärgen är inte blå som på bilden utan grön. Tätningsmassan på däcket och i skarven mot överbyggnaden hade släppt och gav en hel del fukt in i båten.  Motorerna verkar vara bra och pigga - 20 knop är ingen omöjlighet.Här ser man tydligt att båten är trött.Efter mycket slipning ser det ju riktigt bra ut.

och här skulle det varit en bild på ett mer oljat resultat men det blir bara serverfel hela tiden ... :-(