Halv vecka

Så var man tillbaka på jobbet igen. Känns lite jobbigt efter att ha varit ledig i hela fem dagar! Jag gillar mitt jobb, men det var verkligen härligt att vara ledig. Tiden har ägnats åt en hel del träning, att hälsa på släkt och vänner samt lite annat som ett auktionsbesök. Vi gjorde riktiga fynd. Bla en liten stringhylla, två bumlinglampor och en del tyger.

Jag hade även tänkt att jag skulle sy en del under ledigheten, men det blev det inte så mycket med. Har visserligen ritat upp en del nya mönster. Det tycker jag är ganska tråkigt, men det måste ju göras. Lusten att sy har däremot inte riktigt infunnit sig. Däremot har jag påbörjat en liten ny virkning :) Bild kommer så småningom...

Till påskägget

I morgon ska vi till syrran och äta påskmiddag. Jag passar på att ge S den här tröjan. Den har legat klar rätt länge, hade bara kantningen kvar och av någon anledning har det inte blivit gjort. Men nu fick jag anledning att ta mig i kragen och sy klart.

image253

Soffan är tillbaka

Som jag skrev tidigare så hade jag ju hittat soffan Karlstad på ikea, tyvärr inte i tyg. Nu är den tillbaka igen!

Jag fick även svar från ikea, allt finns inte med på hemsidan och personen skulle meddela ansvarig för att länken var trasig. Idag när jag kollar på hemsidan igen är soffan tillbaka. Hurra, nu kanske det blir den ialla fall :)

Eggstra


image252


I veckan när jag gick förbi blomsteraffären i centrum fick jag se de här häftiga äggen i deras skyltning. I fredags fick några av dom följa med mig hem. Nu har de bildad en installation Eggstra hemma i hallen.

Försvunnen soffa

I går hittade jag den perfekta hörsoffan till vårt tv-rum. Soffan Karlstad på ikea. Lite senare på kvällen när jag gick in på deras hemsida möttes jag av ett felmeddelande när man klickade på länken till soffan. Idag mejlade jag ikea och frågade om soffan enbart finns i skinn och att man fick just ett felmeddelande när man klickade på länken. Nu ikväll är den borta från tygsoffor/hörsoffor. Trist! Har inte råd att köpa en i skinn som kostar ca nio tusen mer än den i tyg. Så nu blir det nog att leta ny soffa igen. Får se om jag får något svar, kanske den bara tillfälligt är borta?

Två kycklingar

KlänningKlänning

Omlottis

Omlottis

En liten vän

image248

Den hemliga presenten jag hade på
listan att göra. Mönster från Made by you. Ska även sy en liten väska till. Ida gör så fantastiska figurer. Synd bara att det är så många jag vill göra, men så lite tid jag har!

Andra som bygger

Vaseboborna har startat en blogg http://vasebo.blogg.se/. De ska göra lite större byggnationer än vi. Dessutom var det ju längesen vi gjorde om något här hemma.

Färgen som vi kötpe till tv-rummet var ju en aning för aprikos. Men nu har vi fått rätt kulör och vi hoppas att den passar. I morgon kanske det blir något målat om inte symaskinen drar alltför mycket :)

Trevlig fredag!

Gott och blandat

I helgen hann jag faktiskt med att sy riktigt mycket. Jag blev klar med tröjan och sydde också ett näsduksfodral. Har läst om det hos så många andra bloggare ( bla hos Florin ) att jag blev så sugen. Det var verkligen enkelt. Nästa gång ska jag nog ta och göra om mönstret så jag får öppningen på ett annat ställe.

Sen påbörjade jag en klänninge också. Med foder - gjorde även här om mönstret något, blev dock inte helt nöjd med knäppningen, men nu vet jag vad jag ska ändra på till nästa gång. Hoppas kunna lägga upp bilder så småningom.

Den hemliga virkningen är också snart klar ett öra är kvar plus montering - sen kommer bild på den med :)

Idag ska vi till färgaffären igen - sist vart det ju inget vidare - men det var faktiskt inte vi som valt felt kulör. Nej, det var i blandningen det blivit fel. Färgpumpen hade nämligen gått sönder. Idag ska vi köpa en ny färg till stolen som C-G renoverar. Därför har vi just nu en stol i bagaget, då vi inte vet vad det är för orginalfärg :)

Någon målning tror jag inte det blir ikväll för min del, då det bli träning i stället!