Små framsteg

Vi hinner inte jobba så mycket med Lill Sniffs rum nu. Det är alldeles på galet mycket att göra på jobbet så den mesta tiden tillbringar vi där.  C-G har dock hunnit montera nya dörrar till rummen. Det blir snyggt! Jag tycker det ser väldigt naturligt ut, som om det alltid har suttit två dörrar på plats. I mitten av bilden kan man ana var det gamla dörrhålet var.På den högra dörren har vi återanvänt den gamla dörrkarmen, därför är den fortfarande brun. Vi har också återanvänt de gamla dörrhandtagen, men förmodligen kommer vi byta ut dessa så småningom. 
 

Fin form mha surform

   
Så var det dags att visa lite bilder från arbetet med Sniffs rum. Först kommer några bilder från hur rummet ser ut efter att väggen är riven. Därefter regelverket med isoleringen. Det var inte helt lätt att isolera snedtaket, men vi tror det kommer bli jättebra. Det isolerar ju inte bara mot värme och kyla utan även ljud som tex EU-moppar...

  

Här här regelverket till väggen som delar av rummet från vårt sovrum. Samt det snygga hörnet!

 

Innan det blev dags att ta kvällen kom vi på att vi var tvungna att ta upp dörrhålet in till vårt sovrum också - Det nuvarande hade vi ju delvis byggt igen och jag kommer inte igenom 22 cm längre...

Lite slutsatser man kan dra från arbetet är:

- isolera snedtak är knepigt, hur gör proffsen?
- 3 meters gipsskivor är långa och tunga att bära
- hus med gammal el är ej att lita på

Båten står på vagnen - DET FUNKADE!!!!!

Åh vad jag är glad! Båten passade perfekt på vagnen. All möda och ångest gav utdelning.

Kolla bara!Och kolla passformen:


Man får in en hand mellan båt och hjul och lkadant är det fram men tillräckligt med plats för fulla styrutslag.
Och på däcken syns det nästan inte att det står 6,5 ton.

Utlovad bildHär är den utlovade bilden! Blev mycket nöjd med den här. Gjorde lite ändringar av mönstret som är från Gynthers - Sy till barnen. Resår i ärmsluten. Den var inte lätt att sy fast, men jag fick bra tips från sysidan. Vad skulle man göra utan alla bra sidor på internet!. Sen var tanken att jag skulle ha en tryckknapp, men eftersom jag mätt lite fel på innerdelen (den går inte helt omlott) fick det bli två tränsar. Den övre tränsen döljer det lilla felet. Både tyget och knapparna är inropade på tradera. Det roliga är att efter att jag vann auktionen på tyget, vann jag även en auktion på tyget i samma mönster fast i vitt och rött. Det blir nog ett par matchande byxor till denna.  ^_^

Vagnen är färdig

Klart mycket mer jobb än skepparn räknat med och helt klart skulle det gå fortare om man gjorde rätt första gången men skam den som ger sig. Stöttorna blev för höga och efter kontrollmätning på den vagn som båten stod på i saluhallen fick samtliga stöttor kapas och borras om, men till slut blev det ganska bra om jag får säga det själv. Frågan är vad båten tycker...
Vagnen sprutmålades svart med billig men mycket bra färg från överskottbolaget för 75 kronor. Totalt har vagnen kostat ca 8 000 kr
Lite bilder nedan

 

   
Stöttorna går att justera åt "alla" håll

 
Båten ska få vila mjukt på tryckta reglar

Lite humor är fästena för bakljusen - det är vinkeljärn som redan satt på balken jag förlängde vagnen med och inte orkade ta bort - men det blev verkligen kanon!!

Pysseldag


Idag har det varit en riktig pyssel och fixardag. Jag har försökt att mäta var ett eventuellt extra fönster ska hamna i Lill Sniffs rum. Först ska jag ta och prata med byggnadskontoret för att se om de tror att vi kommer få bygglov för att sätta in ett fönster.

C-G har gjort klart båtvagnen, tyvärr har jag ingen bild på det. Istället blir det en bild på tjärningen av altanen. Vi har bara suttit där ett fåtal gånger i sommar, å andra sidan är den ju klar när vårsolen kommer igen. Istället för att bara olja har vi valt att använda roslagsmahogny som är en blandning av tjära, linolja och terpentin.

Jag har sytt lite också - gjorde klart en omlotttunika som jag delvis har gjort om mönstret på. Kul att göra något efter eget huvud. Bild kommer så småningom, jag och kameran kommer bättre överens i dagsljus :)

Sfinxen är död

Stor chock och stor sorg i hjärtat. Sfinxen skulle på kontroll efter operationen - rutinkontroll var tanken. Domen från veterinären var dock obarmhärtig. Tumören hon opererat bort var av elakartad cancertyp och huden runt operationsåret hade dött pga bristande blodförsörjning. Inget annat återstod än att fatta det beslut som jag fortfarande inta kan fatta att man kan få ta - att få släcka en annan varelses liv. Självklart var det barmhärtigast och ett helt riktigt beslut men ofattbart jobbigt. Ett tag till och med spann hon på bordet, sedan kom dödens spruta och trots att hon fått den började hon spinna lite till innan hon plötsligt sträckte ut sig och blev stilla och allt var över.
Självklart fanns det heller inget alternativ för oss än att ta med henne hem.
Väl hemma gjorde vi en liten kista åt henne. Vi lade dit ett tyg som hon gärna låg på och, kanske lite tramsigt av husse, etiketten från hennes favoritmat - tonfisk. "Nu kan du få drömma om tonfisk " sade matte. Husse sade ingenting. Han kunde inte.
En fin plats valdes ut i trädgården - några spadtag och så hade det blivit ett litet hål för den lilla kistan. Kistan kom på plats och täcktes av jord och gräs och så planterade vi några vårlökar som förhoppningsvis kommer blomma fint i vår.
För er som orkar finns det några fina minnesbilder på Sfinxen härnedan.

       
     
     

Och så lite allvarligare bilder från idag