Jaa


Äntligen klar

Overall storlek 62.

Den här overallen började jag på förra året - jag minns inte riktigt, men det var säkert i november. Den blev klar, förutom knapphålen och blev liggandes i högen Avsluta påbörjat. Jag tycker inte min Bernina gör så bra knapphål. Så för ett par veckor sedan gjorde jag ett nytt försök och blev nöjd. För att sy fast knapparna plockade jag fram den gamla trotjänaren Huskvarna Viking. Är det inte dåligt med en så pass dyr symaskin som Berninan att man måste ha en specialpressarfot för att sy fast knappar? Förstår nu varför man inte gör sig av med sina gamla maskiner - man behöver dom också.

Tyget är rött manchester som jag köpt på Tradera, även knapparna. Fodret är det som de flesta sybloggare känner till -elefanterna. Är så sugen på att köpa nya fina tyger - men har lovat mig själv att försöka spara in på tyginköpen.

Overallen är i storlek 62 så jag hoppas My kanske kan ha den till våren. Hon inte så stor lilla räkan :).

En månad till


InfluensatiderJag har varit helt däckad i hög feber, hosta och kräkning. Kan inte minnas när jag var så sjuk. C-G fick vara hemma från jobbet och ta hand om My. Lagom till jag började må bättre fick hon feber, men nu är vi någorlunda pigga.

Före en tid sen började jag klippa lite lappar - hade lust att sy ett litet lapptäcke. Här är resultatet. Blev en liten snusnäsduk eller snuttefilt. Blandade lappar av olika tyger och baksidan är av återvunnet jeanstyg. Den var rolig att sy, men lite väl pyssligt. Svårt att få till det med tid nu - därför ska jag nog försöka sy sådant som inte är så pilligt i fortsättningen.