Och nu över till något helt annat

Vår båt köpte vi ju på Motala båtvarv och köper man båt där får man aldrig med vagn till båten. Det tycker de man ska köpa separat alt hyra. Det kan de se sig i stjärnorna efter - snåljåparna.
Skepparn har dräför kollat båtvagsannonser maniskt senaste veckorna och till slut givit upp om att hitta något som passar bra utan fokuserat på något som är bra i grunden men som lätt kan byggas om. Till och med har planer funnit att bygga en vagn själv men bl a att konstruera styrningen är så svårt att det nog inte är värt besväret.
Till slut fanns det i alla fall en rejäl vagn i Västervik till riktigt bra pris. Säljaren var mycket trevlig och arla en söndagmorgon tog skepparn King Caben och styrde österut. Efter lite irrande kom han fram. Vagnen var klart större i verkligheten än på bilden - vad har jag gett mig in på undrade skepparn. Draget var 5 meter långt och krokigt dessutom. Drog man med det åkte vagnen bredvid bilen och så kan det ju inte vara. Säljarn lovade fixa borr och sprint och skepparn som tagit med sig vinkelslipen kapade bort det krokiga. En bränd borrmaskin senare (säljarens) var den kortade dragstången på plats och resan hem kunde anträdas. Drygt fyra timmar senare efter en resa i inte helt laglig hastighet kom ekipaget fram till Skänninge och baxades på plats på tomten. Nedan ser ni en bild från före (som säljaren tagit) och några när de första grejorna slipats bort.
Tanken är att vagnen ska förlängas något och få nya flexibla sidostöttor. Sedan ska den målas och bli kanonfin.

      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback